Мело, мело

Николай Чельтер
Мело, мело по всій землі;
І обрій білий,
Свіча горіла на столі,
Свіча горіла.

Так, як роями мошкара
Летить на світло,
Так пух і всяка мішура
Мете на вікна.

Ліпила хуга на вікні
Круги та стріли,
Свіча горіла, мов у сні,
Свіча горіла.

На черевички хлоп’яка
Дощ тихо крапав,
Сльозами віск із нічника
На сукню капав.

На свічку дуло з попід скла,
І жар не бідний
Здіймав, мов ангел, два крила
Хрестоподібно.

Весь місяць хуга на чолі,
По обрій крила,
Свіча горіла на столі,
Свіча горіла.

P.S. Пастернак