Ихсаннарга нэсихэт

Азат Гайнуллин
Йорэк курка, акыл алдый ала,
Жанга исэ хаман нидер житми.
Шуна курэ Корэн укы, динне анла-
Иманлы кешене авырлыклар жинми.

Бу донья бик матур, соенеп яшэ!
Уз узенне начар уй белэн агулама.
Аллах сине ике донья унышына дэшэ.
Кеше вэсвэсэсен бер ук тынлама.

Тормыш дигэн олы юлга чыкканда
Сэгэтлэрне хэм мизгеллэрне сана.
Нык бул, бирешмэ беркайчан да.
Бар утенеченне бер Аллахтан сора.

Килэчэккэ омтыл кон дэ хезмэтендэ
Таулар, елгалар булса да каршында.
Янсын яшэу дэрте, нур кузлэрендэ-
Ихсан кеше Аллах канаты астында!