Колискова пiсенька!

Иваненко Сергей Краматорск
Ніченька - ніченько, відкрий своє личенько,
Що ніжне й ласкаве,
Як бархатна квітонька!
Заглянь у віконце…,
Вже сховалося сонце,
Місячна, ясна, ще й зоряна красна…

Спи моя, донечко,
Гарна, мов сонечко,
Очі свої закривай!
Шепоче у вушка нам
Казочки горлиця,
Дитинко моя  -  засинай!

Вона ніченьку Божу
Всяк час зустрічає,
Та доню мою
Все у гості гукає!
Ще й зіроньки з неба яскраві збирає
І в кошик святковий для тебе складає…

Янгол на крилах у небі літає,
Він Царицю Марію
За тебе благає!
Щоб укрила Покровом
Пречистим Своїм,
Та  було би щастя тут доці моїй…

Хай насняться нам зараз,
Тобі і мені  -
Чарівні стежинки
У доброму сні!
А з ними й далекі, блакитні світи
І підемо разом з тобою туди…

Мурликає пісні там
Зоряна киця!
М’якенька, пухнаста…,
А з нею жар-птиця!
Бігає киця від краю до краю,
Хвостик, як пензлик, сліди замітає…

Місяць, що серп, або ріг золочений,
На гойдалці цій ланцюжки променеві!
Качатися будьмо до ранку на ній,
Бо всесвіт навколо чудовий такий!
Доки півень покличе додому вже нас
Й зоря запалає на Сході в цей час…

Ніченька - ніченько, відкрий своє личенько,
Що ніжне й ласкаве,
Як бархатна квітонька!
Заглянь у віконце…,
Вже сховалося сонце,
Місячна, ясна, ще й зоряна красна…

Спи моя, донечко,
Гарна, мов сонечко,
Очі свої закривай!
Шепоче у вушка нам
Казочки горлиця,
Дитинко моя   -  засинай!

03 грудня, 2023 рік.