БОЖЫ ШЛЯХ

Мария Мучинская
Свой шлях выбiралi мы рэкам,
Iмкнулiся свет маляваць на свой густ.
Ды толькi зямелька ад здзекаў
Стагнала, шукала як ручва вярнуць.

Надоўга запомнiла здзекi
Сiбiрская, вольнiца духа, зямля.
Сягоння з таго да нас веку
Даносiцца рэха, гудзе, як страла.

Вяртае, навязвае думкам
Расшытае «ўчора» пад новы фасон.
Чаруе з хлуснi пачастункам,
Распальвае ў сэрцах блудлiвы агонь.

Давайце з прыродаю побач
Iсцi па сцяжынках да новых вяршынь.
З былых ручаiнак, асобых,
Напоiм вадою мы новую плынь.

Яскравыя зоры з сабою
Захопiм, адкрыюць яны новы шлях.
Падхопiм дзядоўскую  волю,
Каб ззяла, як промень у нашых вачах.