На мяне пакрыудуйся

Корж Лариса
Не крыудуйся.
Не кахау я цябе, а нi колi.
Але, дзе б не бывау я,
Я заусёды быу разам с табой.
Ты кляла сваю цяжкую, бабiну горкую долю,
Бо кахаць абяцау, толькi ложак дзялiу не с табой.
Не крыудуйся.
Я верыу,  што мы будем разам.
Што другiя усе,
Як прыйшлi да мяне,
Знiкнуць так…
Я ж не верыу тады, што жыццё маё стане абразай,
Неумыснай знявагай… Думау, буду заусёды рысак.
Не крыудуйся.
I ня лi па мне горкiя слёзы.
Я згубiуся у жыццi i не бачыу дарогi назад.
Адгрымелi у маю, мае яркiя усполыхi-грозы,
Десьцi там, засталося каханне,
Дзесьцi там, абляцеу белы сад.
Пакрыудуйся адзiная, гледячы мне прама у вочы,
Каб мароз па спiне… толькi лёг на вiскi снегапад.
Я шкадую цябе. Без цяпла твае тёмныя, доугiя ночы.
На мяне пакрыудуйся, бо я у тых начах вiнават…

Снежань 2023
Живу в Белоруссии. Поэтому, иногда пишу стихи на белорусском языке.
немного сложно из-за клавиатуры, не все буквы белорусского языка есть в русском и английском;. Например, в белорусском языке есть буква "у"(кароткае), так называется эта буква, но над ней должен быть сверху значок, как запятая, к сожалению в клавиатуре такой буквы нету, поэтому, уж, не обессудьте, в тексте стиха пропечатана обычная буква "У". А учитывая, что славянские языке во многом схожи, думаю, что текст будет понятен по своему содержанию и без перевода.
Если возникнут вопросы, пищите, всегда отвечу:).