Пiд час забав й пустоi муки

Николай Чельтер
Під час забав й пустої муки, 
Бувало, я лірі моїй
Ввіряв най витончені звуки
Безумства, лінощів та мрій.

Але й тоді дзвін струн лукавий
Я мимоволі обривав,
Коли твій голос вкрай ласкавий
Мене раптово уражав.

Я лив потоки сліз раптових
І ранам совісті, мов спрей,
Твоїх промов не сізіфових
Блаженим був чистий єлей.

І нині із святої вежі
Мені ти руку подаєш,
Рятуєш серце у пожежі
І зупиняєш буйний треш.

Твоїм вогнем душа палима
Зріклася мороку суєт
І чує арфу серафима
В страху священному поет.

P.S. Пушкін