Моя Беларусь

Екатерина Дикалова
    Нарадзілася я ў Беларусі
    Сэрцу мілай, цудоўнай старонцы.
    Шчыра гэтым заўжды ганаруся
    Багацейшай прыроднай скарбонцы.
 
    Неабсяжныя рэкі, азёры,
    Дзіўны водар лясоў і палёў,
    А над дахамі хатак  вясёлы
    Сзрцу радасны клёкат буслоў.
 
    Так цвіці ты,Радзіма, красуйся
    З кожным годам квітней, прыгажэй
    Пад тваім я крылом прытулюся,
    Бо тут край дарагіх мне людзей!