Она останется!

Ана Величкова
                Болгарский
                Родина


                ЩЕ ПРЕБЪДЕ!

                България и българите
                няма да изчезнат,
                както пророкуват
                зложелатели!
                Във всеки град,
                селце, дори най-малко,
                живеят родолюбци-краеведи,
                обичащи народа си.
                Години те изследват
                трудната история
                на родните места и родове
                и я отразяват в книги,
                добросъвестно написани.
                Това е памет на народа
                и негова опора
                във времена
                на всякакви превратности.
                Не може тя да се изтрие,
                нито от злостни политици,
                нито от врагове безродни.
                България е жива
                от хиляди години.
                Тя носи неизменно име
                и ще пребъде
                в новите хилядолетия!

                Ана  Величкова