Искренно

Ана Величкова
              Болгарский
              Мир и Я


                И С К Р Е Н О

                Много загуби
                аз преживях,
                но и добрини получих.
                Някои случки
                вземах на смях,
                но от други
                истински
                се поучих.

                Животът ми върви
                по неравни пътища -
                ту се препъвам,
                ту се изправям.
                Нерядко,
                когато назад се обръщам,
                от човешките заблуди
                се възмущавам.

                Смея се,
                но често през сълзи -
                истината за света
                ми причинява тъга.
                Но никога няма
                да ми омръзне
                да подавам
                за помощ ръка.

                Ана  Величкова