Пьета Микеланджело, 1499

Надия Медведовская
Пречисте, юне та скорботне
Обличчя Матері Христа,
Жалоба стиснула уста.
Віки триває пієта,
Марії ніч - мов день суботній.

Немає сліз, німує мова,
Життя - то сон, а смертність - яв,
Як день суботній нагадав:
На древі кат земний розп'яв
Небесний образ Першослова.

Правує грішників кормига
В суботній день на кораблі,
Чатують людство чари злі.
Підносить ніч всі сни землі
На небо, де розкрита Книга.
 
17.12.2023 02:48

Дякую за натхнення Володимиру Нефьодову
http://stihi.ru/2023/05/23/5964