Душа. Дзянiчцы

Ицхак Скородинский
Будь со мной до конца,
будь со мною до самого, крайнего.
И уже мертвеца,
всё равно, не бросай меня.
Денис Новиков

Взъярылося ўсё –
у свядомасці…
Душа –
як узбаламучаны падчас хвацкага
ў-у-у
ўрагану горад,
лямантавала, рыкала
і прарывалася
хоць
да спасціжэння
дагістарычнага.

... І тут!

Паэзіі душа,
з'явілася ўсім тым,
хто
быў, як зрынуты ніцма,
усім тым,
хто не здолеў, хоць дамагчыся шчасця ў гэтым у жыцці?

А так хацеў…

Але,
о,
тут жа ім…

Прыдумалі мару,
і за яе –
гатовы
быць
пасылаць
ўсіх нас,
дык,
па матухне,
па Волзе…


А ты...
Ты
перад смерцю,
навошта
ты прыпоўз да нас?

І тут!!!
Взъярылася,
усе
ў
свядомасці!

... І што?!

Так, нічога.
Ну, абсалютна нічога!!!

Не вырашаем мы,
дзе нам адкінуць косткі.