Pinnekj tt Норвежское Рождественское блюдо Пиннече

Григорий Неретин
Pinnеkj;tt

Pinnekj;tt - Skal si er et mirakel!
Et par ord kan ikk’fortell
Hvordan retten lages
For ; blir servert til julehelg

Ikke glemt er oldtidens oppskrift
I v;rt lille dr;mme land,
Hvert ;r lages den i norske hjem
for ; spises av alle mann!

;nden av gamle tradisjoner
er ikke borte i v;re dager.
Denne retten var blant de f;rste,
og dens historie tilsvarer det.

Hver jul samles familiene rundt bordet
for ; nyte norske julens mesterverk,
ja slik feires Norsk Noel,
med akevitt, vin og jule ale!


Пиночёт*

Пиночёт - скажу вам чудо.
В двух словах не рассказать,
Как готовят это блюдо,
Что бы к празднику подать.

Не забыт рецепт столетний,
В этой сказочной стране.
Каждый год кухарят семьи
К Рождеству едУ сие.

Аромат традиций древних,
Не иссяк и в наши дни.
Это блюдо среди первых,
Их истории сродни.

В Рождество, смакуют люди
Собираясь всей семьёй
Сей шедевр норвежской кухни,
Акивит*, вино и ёль*.

Пиночёт*- норвежское рождественское блюдо
Акивит*  -  картофельная водка
Ёль*.        -  пиво