найдовша нiч

Цветков Александр
М.Д.

Замало світла у найдовшу ніч,
лише одна на чорнім небі зірка,
і весь минулий і прийдешній світ
вміщаються дотла в пітьмі комірки.

Аж, раптом, ник, і на столі свіча,
рожевим полум'ям притьма розквітла,
і тьмяно блимає, нагадуючи нам,
як в темряві знайти свій шлях до світла.

У тої зірки ця свіча - сестра,
споріднена, від одного кохання,
що може янгол нам подарував
в найдовшу ніч, дай, боже, не останню.

світлина: Леонардо да Вінчі, "Мадонна в скелях".