Начало и конец

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Время


                НАЧАЛО  И  КРАЙ
 
                Не всеки край
                е ново начало,
                както се казва.
                Често е тъмнина
                и мълчание...

                Началото е обещание
                за добро или зло.
                От него започват
                страдания
                или непоносимо тегло.
                А може и радост да носи,
                години на смел възход,
                творчески търсения,
                отговори
                на смели въпроси,
                изграден
                към нови пространства
                духовен брод.

                Начало и край -
                повод
                за философски мъдруване.
                Врати
                към безнадеждност
                или празнично ликуване.

                Ана  Величкова