Перед Новым годом

Ана Величкова
                Болгарский
                Время и Люди


                ПРЕД НОВА ГОДИНА

                Краят на декември е,
                но вместо виелици,
                слънце грее
                като през пролетта.
                Наближава Нова година,
                но няма промяна-
                войните бушуват,
                хора умират и страдат...               
                Нова година,
                по всичко изглежда,
                че ще е като старата,
                а може да бъде
                и по-несретна.
                Не вярвам на добри
                предсказания,
                нито на зли прокоби.
                Но как от сърце
                да се радвам,
                поздрави бодри
                да изпращам?
                Дано малко Разум
                да проблесне
                и мир да изгрее,
                по-достойно
                да се живее!               
                Честита Нова година
                хора и народи!

                Ана  Величкова