Ми повернемось

Валентина Комина
Через місяць, чи через роки
Ми повернемось знову додому.
Як і всі перелітні птахи,
Що знаходять свій шлях підсвідомо.

Ми повернемось. Там, де літа
Промайнули дитячі, юнацькі.
Там, де пам'ять-ріка поверта
В дім, де мати жива, і де батько.
 
Де калиновий кущ під вікном
Соловейко знайомий співає.
Де спокійним і лагідним сном
Я у мами руках засинаю...

Ні хатин, ні могил вже нема -
Покалічена пам'ять війною...
Кущ калиновий віти здійма,
Наче молиться разом зі мною...
       3.06.2022р