Жыццё - да дна

Ицхак Скородинский
Сенілге

Нікуды ўжо і не дзенешся,
так і буду дажываць…

Хлеб не рэзаны жаваць…

Чаем запіваць…

І глядзець, глядзець у заходы,
блытаючы з світанкамі,
і ўдыхаць іх…
Разяўляць рот,
пыхнуўшы
цыгарэтай…

Прытушыўшы гэты дзень
чакаць
ад ночы
сну.

Нікуды не дзенешся.

Жыццё - да дна!