1 января

Саше Киира
Молитва в день на Новый Год.

Господи Боже, всех видимых да и невидимых тварей Творец и Зиждитель, Кой сотворил времена и лета, Сам благслови же начинающийся сего дня Новый Год, кой мы считаем же от вплощения Твоего к спасению нашему.

Нам дозволь провести сей год и мнозие да по нем в мире и согласии с ближними нашими; укрепи и распространи же Святую Вселенскую Церковь, кою Ты Сам основал в городе Иерусалиме, и спасительною жертвою святаго Тела и пречистыя Крови освятил.

Возвыси наше Отечество, сохрани же и вславь; долгоденствье, здравье, изобилие земных плодов да благорастворение воздуха и подай нам; меня, грешнаго раба Твоего же, всех родственников да ближних моих и всех благъверных христиан, Ты истинный наш верхови Пастырь, упаси, огражди и на пути спасения утверди же, чтобы мы, следуя по нему в окончаньи долгъвременной да благполучной жизни же в мире сем, достигли Царства Твоего Божьего да удостоились вечнаго ж блаженства с святыми Твоими. Аминь.
.


мч. Ванифатию.

Тропарь.

Мученик Твой, Господи, Ванифатие в мученьи своем венец прият нетленный от Те, нашего Бога: имеяй же и крепость Твою, мучителей низпровержи, сокруши и демонов немощнЫя дерзости, того же молитвами спаси души наша.

Кондак.

Священие непорочное самовольно те да привел еси, Иже от Девы чрез те родиться хотящему, святе венченосче, Ванифатий премудре.
.


прп. Илии Муромскому.

Тропарь.

Чудна Господние дела в святых Его же, яко воин непобедимый явился еси, Илие Муромский, вся силы души своей и тела отдав противу враг Руси Правславныя, из-за сего же не усластись славою мирскою, но вступил еси же в воинство духОви, преподобный.

Кондак:

Яко светило великое Русския земли, Всевышнего Царя непобедим воевода явился еси, и монашествующих богъдухновенное украшение. Ныне же со Ангелы Престолу Господню предстоя, Христу Властителю, всех Творцу, молись избавиться от всяких бед, скорбей святую память твою чтущим, да ти зовем: ликовствуй, Илие, отче наш, преподобне.