Опам ятайтеся

Галина Чехута
Опам’ятайтеся

Війна – це надстрашне створіння,
Без рук, без ніг і без душі,
Вона руйнує все довкілля
І має пазурі брудні…

Та ви, безсовісні сусіди,
Взяли з собою підлу твар!
Лукаві луципера діти!
Ніхто з вас добрих слів не варт!

Навіщо ви прийшли з війною?
Нема на фурії* хреста!
Ви перетворюєте в Трою
Всі мирні села і міста!

О, бусурмани! Зупиніться!
Війна – це зламані життя.
Ось мати з горя почорніла,
До божевілля вже близька.

Опам’ятайтеся, злочинці!
Не можу звати вас людьми!
Для всього світу ви огидні,
Бо гірше згубної чуми.


*Фурія – богиня помсти в давньоримській міфології. Образно: війна.