Элизага сузлэр ж, итми... Оныгыма

Римма Сагадеева
Бар да ян,а мин,а, кызык,
Шунын, очен
Тойгыларым ташып чыга
Ботенесе!
Чэбэклимен, кычкырамын,
Кукрэк кагам!
Шатлыгыма кукрэгемдэ
Кысан сыман!

«Тэттэ!» - димен, «кх-кх!» димен,
Чэрелдимен!
«Вау-вау» курсэм, чаналарым
Дерелдидер!
Урманнарны ян,гыратам
Тавышым белэн.
Булган сузлэремне ж,ыеп,
Сойлим, колэм!

«Карлыккандай Элизанын,
Тамаклары...», - дия эни.
Юк, энием,
Борчылмэле!
Кун,елем тулы соклануны
Эйтер очен
Сузлегемдэ сузлэр ж,итми
Уш китмэле!!!

3 январь, 2024 ел