Ще один Новий рiк

Галина Чехута
Уже в минуле канув рік старий,
Новий іде упевнено в майбутнє.
Чи буде вдалий він, чи теж складний?
Зневірить нас чи від біди врятує?

Куди нас приведе життєва путь,
Де зможемо від лиха відпочити?
Чи знову стріли смерті оживуть,
Щоб кров людську безжалісно пролити?

А, може, нас чекають відкриття,
Прозріння час і віра в перемогу,
І буде ніч спокійна без виття,
Світанок – у серпанкові легкому…

Чи буде ноша нездійсненних мрій,
Гіркота втрат і біль розчарування?
Триватиме весь рік страшний двобій,
Чи все ж таки нам усміхнеться щастя?

Рік розпочався з болю і тривог,
Та ми в душі плекаємо надію,
Що врешті-решт нам допоможе Бог:
Злочинців кине у пекельну прірву!..