Ir vel apie Ciurlioni

Наталия Рубцова
Ar daug pas jus tokiu, kaip Sofja Kymantaite?
Kuri galejo dirbt be pinigu,
Kuri aukstai pakele lietuvybe
Ir nese ji, kaip veliava – drasu?
Ta moterys, kuri mylejo Neri,
Dainavo, prausdama rasos gaivom
Ir ji nebutu pasipuosus, kaip drabuziu -
Kitos valstybes veliavos spalvom