Урихан Оронго тоонтомни

Туяна Цыденова-Очирова
1.
Аршаанхан булагаар арюухан,
Арсын хангалаар хоншуухан,
Бурханай адисаар мундэлhэн
Буянтай Оронго нютагхан.

Дабталга:
Yргэн дэлхэйн альган дээрэ
Yнэтэй сэдьхэлэйм уурхайхан-
Урихан Оронго  тоонтохон,
Уяран, шамайгаа дууланам.

2.
Нарhан, Зуун -бэе, Янгаажан-
Нютагайм нангин улгыхэн.
Yридоо жаргал уршооhэн
Yнэр баян нютагхан.

3.
Улаан дархашуулай уринэр,
Янгаажан хасагай ашанар.
Холуур бэлигээ суурхаhан,
Хамагта мэдээжэ болоhон.

4января 2024г.
Туяна Цыденова-Очирова.