Дагбын Цырендоржын Буда

Туяна Цыденова-Очирова
Оронго hайхан нютагта
Алтан намарай шэдидэ
Хамнай Шоно угта 
Бэлигтэй хубуун мундэлбэ.

Шамбай, дорюун, зоригтой,
Бурхандаа этигэл баринхай,
Арад зондоо туhатай
Манай Буда ламбгай.

Алтан туяа сасаруулжа,
Хунэй сэдьхэл заhадаг,
Оюун ухаа оруулжа,
Зоной харгы сэхэлдэг.

Буянтай, арюун замдаа
Амгалан, жаргалтай яба,
Буряад арадай омогорхол-
Дагбын Цырендоржын  Буда!

4 января 2023г