Туман грудневий...

Татиана Максимова
Туман грудневий, неприємний,
Точніше, мабуть, то був смог...
Розповзся містом... хай би щез він...
Сирен нам мало та тривог?
Хімозою несло від нього...
Ну що тут скажеш? - Кривий Ріг.
В обіймах фабрик, шахт, заводів...
Рудий буває, навіть, сніг...
Буває зверху брудно-сірий,
Буває й білий... та частіш
Без сніга все ж... Я вірю щиро
В зимову казку... Йди, скоріш,
Бо зачекалась вже малеча,
Сніжочок, завітай до нас!
Хоч зранку, а хоч і під вечір
До свят собою все прикрась!
Пухнастим шаром ляж на місто,
Мов хутром, землю зігрівай,
Коли ти є - стає враз чисто,
Неначе в білих хмарках рай!
... Ну а поки, туман-примара,
 Вкрив місто мороком своїм...
Із сірістю сирою в парі,
Додали тем віршам моїм.

05.01.2024 р.