Оронгым дунда hургуулим

Туяна Цыденова-Очирова
Балшархан зугаатай наhанhаан
Бултанай ханилhан дэлхэйхэн,
Сэдьхэлэйм эрдэни, сэнтэйхэн,
Сарюун байдалайм hахюуhан.

Олоной нангин гуламта-
Оронгын дунда hургуули
Оюун бэлигээр сасарhан,
Эрдэмээр  бурьялhан замбуулин.

Маша шэдитэй гэрэлээр
Мулижэ, эрхимээр hургадаг
Мэргэн, далитай болгодог
Манай бэлигтэй багшанар.

Уужам, сэсэн, арюун сэдьхэлтэй
Урихан, эрдэмэй  хэрэмнай,
Буянтай, амгалан байдалтай
Бадаржа hалбарыш, жаргалтай!

8января 2024г.