Старый кот

Вадим Сагайдак
    ****
Стужа лютая,
     Ветер лицо обжигает,
Январь объявил час
      Белого царства,
Искры на снегу
          глаза слепят.
Мой старый кот
      остался в доме за
              главного,
Важно сидит на подоконнике
     Смотрит в окно,
         Стекло всё в 
            узорах,
Ждет он друга и хозяина,
          меня....

               ****
The cold is fierce,
the wind burns your face,
January has announced
the hour of the White Kingdom, Sparks
in the snow blind your eyes.

 My old cat remained in charge of the house,
He sits importantly
on the windowsill,
looks out the window,
The glass is all in patterns,
        He is waiting for his friend               
                and owner,
          for me....

          
  Рисунок из интернета.