Пацалунак каханага

Станислав Шастак
Нарадзіў верш пацалунак,
Што расою пахне ранку,
Нектаром тужлівых струнак,
Смагі вуснаў па каханку.

Мройным дотыкам пяшчотна
Песцяць матылька крыламі
Горыч вуснаў бестурботна
Нас жарсці чаруюць снамі.

Я да сёння памятаю
Колер лета, смак сустрэчы!
Як сукенку распранаю,
Ног цнатою пешчу плечы.

Пахну ўсё яшчэ табою:
Прастор вуліц, хаты пустка
Прагнуць пэндзля для двубою
Найсалодшага для вуснаў!