АЛГА АТЛА

Рябина Хат
Яратмыйсын икэн алга атла
Озмэ зинхар кунел кылларын
Янэшэдэн житэклэп бармасан
Тапландырма минем юлларым...

Вэгъдэ бирмэ ути алмаганны
Эйтмэ зинхар кирэкмэгэнне
Яратамын, диеп узен алдап
Жан жылынны биралмаганны.

Тормыш дулкынында бары бергэ
Йозэ алсан гына, кер суга
Хыянэтнен ни икэнен белми
Йормэс булсан гына, син сулга...

Авыр сузлэр эйтэсен килсэ дэ
Жиде кат улчэ, тик бер кабат кис
Узэк озгеч салкын кышларда да
Назлы жиллэр булып мина ис

Торле чагы булыр тормышнын
Була алмый гел ак тослэре
Караларын утеп жинэ алсан
Жылы булыр гомер козлэре!

Пар канатта яшэу узе бэхет
Муллык була булса мэхэббэт
Саклар, яклар, анлар кешен булса
Бу доньяда яшэу бик рэхэт!