З Цыклу Стары Новы Год

Игорь Вячеславович Топоров
 З Цыклу "Стары Новы Год"

Ах, Стары Новы Год! Ня подласць,
Яшчэ уся быццам наперадзе,
I алей - гадоу прад - вечья аповесць,
Як быццам бы у гонару яшчэ,
Не спазнiцца да нованочча,
Яшчэ канiкам усiм рабочым,
Да елак цэлых, - iм зiма,
Толькi упрыгожванне сама,
Як Стаггодзе Сярэбраны бязмерны.
I кожны сыдзе рабочы люд,
З калёс, i з конiкам ды люд ,
Не крануушы елi прад - запаветна,
I будзе Новы карагод,
Для усiх жывых тут у Новы Год.

Из "Старый Новый Год"

Ах, Старый Новый Год! Не подлость
Ещё вся будто впереди,
И елей - лет пред - вечья повесть,
Ещё как будто бы в чести.
Не опоздать до новоночья,
Ещё лошадкам всем рабочим,
До елей целых - Им зима,
Лишь украшение сама,
Как Век Серебряный безмерный.
И всяк сойдёт рабочий тут,
С повозок, и с лошадкой люд,
Не тронув ели пред-заветно,
И будет новый хоровод,
Для всех живых здесь в Новый Год.