24г, Беше облак, дъга е нататък, от сърце и с уваж

Величка Николова -Литатру 1
БЕШЕ ОБЛАК
В. Богданова(Литатру1)

(За приятелката, поета и преводача - Лилия Охотницкая
- с дълбоко уважение
и от сърце и душа!) Лита


Не тъгувай, момиче, недей!
Твоята пролет цъфти безпритворно.
Виж, при теб е безспирно Орфей,
а Пегас крачи с теб неуморно!

Не тъгувай, момиче, недей!
След дъжда идва бързо дъгата.
Не тъгувай, а с нея запей:
- Беше облак - дъга е нататък!
 
  Беше облак... Беше облак...
  Дъга е нататък!
 
  *
  С обич!