Грицько иди до дому

Василий Дорошенко
А у нашому селi
Хлопець жив там на углi
Перехрещеня дорiг
Хлопець вирiе занемiг
Закохався у дiвчину
Яку звали Сирафима
Сюди туди походили
Шлюб свiй вiчний заключили
Тэпэр хлопэць чоловiк
А дiвчина жiнка
Ходять в полэ по цвiти
Плэкають барвiнки
Нагулявшись прийшли в хату
Вэчэряти сiли
Повэчэряли хлiб сiль
Цибулькой заїли
Тодi нашу Сирафиму
Чорти заносили
Жiнка його Сирафима
Палка та горяча
Як схватила свого Гриця
Тягла до кроватi
Витворяла з ним таке
Потемнiло в хатi
А у нашого Грицька
Дух перехватило
Серденько зомлiло
Вiн нэ думав нэ гадав
Що оця тихинька
Таке буде витворяти
Нэнько ж моя нэнько
I задумав наш Грицько
Iз хати тiкати
Тiльки треба наперед
Жiночку приспати
Чуть притихла Серафима
Грицько шмиг iз хати
Побiг на вулицю
С хлопцями спiвати
Проснулася Серафима
Нема Гриця на кроватi
Одяглася вийшла с хати
Чуе голос свого Гриця
Стала до дому гудкати
Грицько iди до дому
Грицько iди до дому
А то спатимэш в хлiву
Не дам i соломи
Як почув вiн голос жiнки
Ноги пiдломились
Затрэмтiло тiло
Мабуть моїй Сирафимi
Знову закортiло
Хлопцi кажуть жiнка кличэ
Iди Гриць до дому
Бо нэ пустэ тэбэ в хату
Сядеш пiд комору
Лучшэ хлопцi пiд комору
Чим iдти до хати
Замордуе до свiтанку
Не дасть i поспати
Висновок такий
Вибирайтэ хлопцi жiнку
До своеї мiрки
А то будэ життя з нею тобi
Дужэ дужэ гiркэ.

01.12.2023