24г. За моя любим Пегас и поет - за Алексей Романо

Величка Николова -Литатру 1
За моя любим Пегас и поет (за А. Романов)
Автор - Величка Николова - Литатру 1


Щастлива съм, че в теб Пегаса срещнах!
Щастлива съм и с твоя *ореол.
Чрез него аз в душевността ти влезнах,
възтрогнах се! Разбрах, че не е *трол.
И я обикнах! Тя за мен е Раят,
в нея има нежни ветровЕ;
душата ти е слънце и омая...

За тях са моите скромни стиховЕ.

Без теб е празно в горската ми къща.
Но тя е пълна с писани слова.
Тук Самотата нощем ме прегръща,
а през деня - до мене пак е тя...

Днес слънчев лъч в спалнята ми влезе.
Целуна ме по малката уста.
А този стих със слънчева поезия -
при теб го пращам с обич, по лъча!

14.01.2024 г.
Лит

*ОРЕОЛ = всеки поет има невидим за хорските очи ореол,
който е дар от Бог. Той е енергия, която се усеща от чувствителните хора.

*трол = лош, хулиган и т.н.