Регiт

Олег Мингалев
1.
Хрипляча лялька на престолі
Дилеми не вирішує простої...
О, бути чи не бути? Холостої
В три сторони її вагань
Натура. Народу дошкуляє увертюра
Чи фарс, чи то знущання
Задком покрутить навмання
Чи передком потикає маньяк
На клавішах розбещеного пьяно
В війну пограється і зкосить явно
Бо ухилянт. Розкаже як...
Жене отари в м'ясорубку
Хоча, як щур - залізе у коробку
В бункер, де, авжеж - Наполеон!
Плювок - і він завмер, як кіт Леон.

2.
Барановівці олігархів
Шанували. І все, що мали - віддавали їм
Та йшли на смерть за цапів хрін.
У ляльки - не корона. Німб!
Тож шоу з джокером до лімф
Кохали і реготали аж до піхв.
Про що там? ...Лиш про глупість їх.
За цей сюжет життям платили
І у долоні, як в копита колотили.

9 січня 2023 або Другого від Другого пришестя року