Дия дигила умут

Салим Герейбеков
Дугела муэлизе,
ХIу царри уркIилизе.
ГIямрула барумбазе,
ХIу царри пикрумбазе.

ХIу дия умут царри,
ГIямру хIуни ша дируй!
ХIу дия талихI царри,
Гьарбарира хIулукIуй!

БерхIила нураназе,
Кедиулрачи хIа дяхI,
ХIайкиша гонагьизе,
Агора хIагъуна бяхI…

Дия девлекебдешра
АхIарил, хIу царри!
ХIу игъбала умхьура,
Мале-малера царри!

Забла арагъа шулхIя
Мурталра дурабиркур!
Дия дигила тухъя,
Аржахъес хIуни биркур!