Лашчыць сонейка прамень

Людмила Шаблыко
Які прыгожы гэты дзень,
Лашчыць сонейка прамень,
І  гэтак лёгка на душы,
Што я здзіўляюся,як ты.
А снег рыпіць у люты час
І запрашае, брАткі, нас
Выйсці на прастор бялюткі,
Дзе мароз гуляе ў дудкі.
Як  цудоўна ззяе снег,
І чуваць  дзіцячы  смех,
Так і хочацца здзіўляцца
І з зімой не расставацца!