***

Намик Фарзалиев
Декабрдин вацра зун хуьревай. Кандин кlаневай хутунд ттарцел тек са цуьк ахъайнавай, шикил чlугадайвал тир, рикlелай алатна, кьве къалалай садлагьана гьаваяр чlур хьана, бул живер къвана. Къе зи рикlел хтана а цуьк...

Декабрар куьтягь жезва,
Кьурагь физва гьаваяр гьикl!
Хутунд ттарцин чуьхвелдал са
Ахъа хьанва лацу тек цуьк.

Жив акунвач чилиз гьеле,
Ракъини куз кьилин гачал.
Къянава хъуьтlуь желе -
Цуькведиз хабар ава жал?

Лацу, иер, михьи, тек цуьк -
Алцур хьанвай тапан чимел!
Ам аквазвай зи шезва рикl -
Тlа атайд тир хъуьтlуьн кимел?
03.01.2024