Анна Ахматова. Мне весело с тобой. In English

Вячеслав Чистяков
Anna Akhmatova

I’ve a fancy for well-oiled you, –   
Tales you tell have no meaning.    
How early autumn hung a few 
Yellow flags on the elms beaming!   

Both of us came to a cheating land, –   
We because of it feel sorry, –   
Then why are we slyly smiling yet? –         
Such a smiling won’t bring glory.

We did want some acute pangs instead
Of a quiet cheer to salute…
I will not leave my ill-fated friend –   
So sensitive and dissolute.

Original text:

Мне с тобою пьяным весело —
Смысла нет в твоих рассказах.
Осень ранняя развесила
Флаги жёлтые на вязах.

Оба мы в страну обманную
Забрели и горько каемся,
Но зачем улыбкой странною
И застывшей улыбаемся?

Мы хотели муки жалящей
Вместо счастья безмятежного…
Не покину я товарища
И беспутного и нежного.