Як, Боже, стоптанi ступенi!

Юджин Папуша
Я, приховавши всі образи,
йшла по Ступеням Щастя - вниз...
Вгорі – любов, рідня екстазу. ..
Внизу – вона один каприз...

Я возводила щастя в ступінь,
помножив щаблі во сто крат,
і ось внизу… остання…  чути…
скрипить душі моїй не в лад...

Внизу всі щаблі так убогі,
як на гітарі - стертий лад...
Ми нагорі - неначе Боги…

Та часом й Бог спускався в Ад….

Так ми кільцюємо дороги,
жаги ковтнувши темний яд ...