Сiчень носить мене на руках...

Наталия Рыбальская
Січень носить мене на руках,
Колисає в холодних обіймах,
Розчиняє у білих снігах,
Обіцяє здійснити всі мрії.

Та даремно...
Я майже не сплю -
Спів хурделиці знову бентежить.
Сон не йде.
Я сніжинки ловлю
Та сплітаю із білих мережив

Чи казки, чи веселі пісні.
Усміхаюся зоряній ночі,
А вона сипле з неба рясні
Чи сніжинки, чи зорі охоче.

Ранок знову напне свій наряд
З білосніжного хутра пухкого.
Та не стане давати порад,
Не промовить ні жодного слова.

Посміхнеться привітно мені
І у справах розтане в тумані.
Він загасить вечірні вогні
Небосхил від душі підрум'янить.

Ось тоді і повернеться сон,
Як пилок невагомий на вії.
Радо здамся йому у полон,
Щоб побачити там свої мрії.