Новая мечта

Ана Величкова
                Болгарский
                Космос и Я


                НОВА  МЕЧТА

                Аз земните знаци чета,
                в хармония нежна ги вплитам
                и ражда се нова мечта
                с вълнуващ космически ритъм.

                Тя смело натам ме издига,
                където звуци се леят,
                където като чучулига
                безмълвно пространството пее.

                Аз звездната песен не чувам,
                но съм от нея обзета
                и сякаш невидимо плувам
                над синята родна планета.

                Ана  Величкова