Томас Кэмпион. Четвёртая Книга песен 1617 - 6

Лукьянов Александр Викторович
Томас Кэмпион (1567 — 1620)

Четвёртая Книга песен (1617) – 6

Как сладостны твои слова,
Как замечателен твой вид,
Ты вся подобье божества.
Зачем Природа свет творит?
Неужто ради красоты,
Чтоб говорила только ты?

Не помню радости тех лет,
И не смогу познать их вновь.
А был ли полный их рассвет?
Увы! когда ж моя любовь
Расширится до тех высот,
Что затенит весь небосвод?


Thomas Campion (1567 — 1620)

Fourth Booke of Ayres (1617) - 6

So sweet is thy discourse to me.
And so delightful is thy sight,
As I taste nothing right but thee.
O why invented Nature light?
Was it alone for beauty's sake.
That her graced words might better take?

No more can I old joys recall:
They now to me become unknown.
Not seeming to have been at all.
Alas! how soon is this love grown
To such a spreading height in me
As with it all must shadowed be?