Первые подснежники

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа



                ПЪРВИТЕ КОКИЧЕТА

                Първите кокичета поникнаха -
                Слънцето им даде топла сила.
                Толкова са нежни, непривикнали
                към януарска пролет подранила.

                Птици предпазливи не запяват.
                Те усещат, че студът е близо
                и снегът ще завали. Полята
                ще получат снежната си риза.

                Но кокичетата за това не знаят
                и промяна пролетна желаят.

                Ана  Величкова