З циклу Михайло Ножкiн

Игорь Вячеславович Топоров
З циклу "Михайло Ножкiн"

Другим бути Глiнкою ненароком.
Вдалiше може бути вiнець ?
Вiдставимо звання i пророка.
Тут поруч життя, а не кiнець.
I голос шлях не дуже гучний,
Але незалежний i так дзвiнкий.
Але Як Доля будь - якой душi
Навiк не вимагаэ тишi.
Далеко вiд Совicтi врожденоi...
Калашний Совicтi тут ряд,
I нi, за щастям, тут назад,
Шляху всього життя i оновленоi, -
Так Дивно i так y всьому, ,
Шляху до сонця вiковому.

Из цикла "Михаил Ножкин"

Вторым быть Глинкой ненароком.
Удачней ль может быть венец ?
Отставим звание пророка.
Здесь рядом жизнь, а не конец.
И голос чуть не очень громкий.
Но независимый звонкий.
Но как судьба любой души.
Навек не требует тиши,
Вдали от Совести врождённой...
Калашний Совести здесь ряд.
И нет, по счастию, назад,
Пути всей жизни обновлённой,-
Так удивительно во всём,
Пути до солнца вековом.