Затишно з Музою

Галина Чехута
Затишно з Музою мені,
Вона – привітна.
В її очах – сіяння мрій,
Усмішка ніжна.

У холод Муза зігріва
Жагою щастя,
Вона утішна, як яса,
Як пташка рання…

Коли приходить Муза в дім,
Це – справжнє диво!
І навіть у краю чужім
Мені  – не зимно.

Немов весняне джерело,
Душа струмує
І вітру подих, і тепло,
Сумне і чуйне…

Як втішно з Музою мені,
Немов я – вдома
Іду босоніж по землі
В полоні слова…