Могла б розказати

Галина Чехута
 

О Всесвіт –  невідомий і безмежний!
Чи знаєш ти про те, що є Земля?
Про те, що тут горить вогонь пекельний,
Повсюди заміновані поля?

А я б могла розповісти багато
Про те, що душу спалює дотла.
Тобі, мабуть, про лихо знати варто,
Щоб вирвати людські життя з котла!

Я б розказала про живу природу
І про страждання від погроз війни.
У віршах я не раз писала Богу,
Та, може, це покара за гріхи?

О Всесвіте! Могла б я розказати
Про все, що так хвилює і болить,
Та чи почуєш?.. Знов гримлять гармати…
Від спалахів війни душа сльозить…