Тоонтын баялиг

Туяна Цыденова-Очирова
Ургамалай шууhэн элбэг домтой-
Бэеын элуур энхэ тогтоодог.
Хурьhэтэ дэлхэй унгын шулуутай-
Элшэнь яларжа, талаан бадаруулдаг.

Аршаанай дуhал мунхын туяатай-
Балгаха бури хусэ оруулдаг.
Сэбэр агаар мунгэн амяатай-
Сэдьхэл заhажа, тэнюун болгоодог.

Элдин дайдын тала, ууладаа
Энэрхы дулаанаар хандаарай.
Баян дэлгэр тоонто нютагай
Баялиг анхаран, сэгнэжэ ябаарай.

28января 2024г.