Кацяняцi дзяучынка напаiць

Игорь Вячеславович Топоров
Кацяняцi дзяучынка напаiць,
I вачэй з душы не адводзячы,
Яго, усё жыцця Яго напоунiць,
Icкрынкай храма, не жартуючы.
I па дарожцы, iм прыкметнай,
 Просты i paнiшне зваротнай,
Icцi, насустрач iм всяму,
Адважна дольне самому,
На свеце песенна раднаму,
I сонца святло не завядзе,
Ад ix, да хаты давядзе,
Так неабсяжна па-вялiкаму.
I перад светам мар iншых,
Падман асунууся, прiцых.

Котёнка девочка напоит,
И глаз с души не отводя,
Его, всю жизнь его наполнит,
Искринкой храма, не шутя.
И по дорожке, им приметной,
Простой и утренне ответной,
Идти навстречу им всему,
Отважно дольне самому,
На свете песенно родному.
И солнце свет не отведёт,
От них, до дома доведёт,
Так необъятно, по-большому.
И перед миром грёз иных,
Обман осунулся, притих.