У бiлому свiтi

Галина Чехута
У білому світі, у світі великім
Напрочуд багато несхожих людей:
Є добрі, пестливі, нещирі, безликі,
Та всі вони мають свій власний сюжет…

У когось –  у серці замків не злічити,
У когось – є сотні ясних промінців.
Хтось може відверто вам душу відкрити,
А хтось не захоче ховати свій гнів.

Хтось пройде байдуже і вас не помітить,
А інший підтримає, руку подасть,
У миті незгоди, як сонце, освітить,
Прихильно пошле рятівну благодать.

Поверне надію і лагідність травня
І піде кудись у далекі світи.
Та в серці залишиться крихітка щастя
І віра в щасливе життя без війни.