Онытма

Рябина Хат
Уткэн инде яшьлек еллары
Балалар да усеп житкэннэр
Алар корган тормыш корабында
Жиллэрдэн дэ житез жилкэннэр...

Мэктэптэ укыган чаклары узган
Куптэн уткэн студент еллары
Саулыкларын бирсен, белемлелэр
Уз тормышы хэм уз юллары.

Бу тормышлар шулай корылган
Искэ алабыз эгэр  кирэксэ
Эни сузе, энилэр ярдэме
Тормый инде хазер, бернэрсэ...

Тормыш куып кайчак онытыла
Гомер козе житэ хэркемгэ
Жылы сузгэ мохтаж энилэрне
Онытмасак иде беркондэ!

Энилэргэ берни кирэк тугел
Тэлап итми алар бернидэ
Эрни кунел, тик яшен курсэтми
Омет белэн яши хэр конгэ.

Узебез очен балалар тудырдык
Узебез очен карап, устердек
Алгы конгэ зур ометлэр баглап
Бэхет телэп фатиха бирдек.

Мостэкыйль тормыш коткэн баладан
Нидер сорарга юк шул хакыбыз
Алар ускэндэ кочэнеп тартты
Хазер кочсез шул тормыш атыбыз...

Арыган хазер тормыш атлары
Ватылган инде куптэн арбасы
Дога кылып без балакайларга
Бары тик бэхет сорап каласы...

ПИШИТЕ, ЗВОНИТЕ ЕЙ ВСЕГДА
НЕ ЗАБЫВАЙТЕ МАТЕРЕЙ
ПОКА ЕСТЬ МАТЕРИ НА СВЕТЕ
ВЫ ВСЕ ЕЩЕ В ЧИСЛЕ ДЕТЕЙ!